- Mijn specialiteiten

Specialisaties

Diabetische voet
Mensen met diabetes (suikerziekte) kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie kan ik professionele hulp en verzorging bieden. Om voor een (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking te komen heeft u een verwijzing van een podotherapeut of huisarts nodig.

Reumatische voet
Voor mensen met reumatische klachten is het heel belangrijk om naar de juiste pedicure te gaan. Door mijn specialisatie kan ik helpen met goede adviezen en de juiste materialen, het drukvrij leggen van pijnlijke knobbels.

Ook deze behandeling wordt meestal vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering als u reuma artritis heeft en een verwijzing van de reumatoloog. 

Nagelbeugeltechniek  
Door het plaatsen van een nagelbeugel, kunnen we een tunnelnagel (rondgroeiende nagel) weer recht maken. Ook als u vaak last heeft van ingroeiende nagels kan een nagelbeugel helpen. Dit houdt in dat ik een op maat gemaakte beugel van metaal of kunststof maak, die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Nagelreparatie met gel
Met de nagelreparatie kunnen we uw vervormde of beschadigde teennagel weer repareren. Daarnaast kan nagelreparatie met gel ook toegepast worden om te voorkomen dat hoekjes van de nagel in de huid groeien. Verder kunnen we met gel uw tenen "slipper klaar" maken door middel van een french manicure of een andere nagellak die minimaal 4 weken blijft zitten. 

Orthesiologie
Een orthese wordt gemaakt van zacht kunststof materiaal dat ervoor zorgt dat u minder last heeft van een likdoorn tussen de tenen. Ortheses kunnen ook toegepast worden om drukplekken van de voet te verlichten.

Vilt-techniek
De vilt-techniek wordt toegepast om direct verlichting te bieden bij hevige pijn aan tenen of voeten.

Voetreflexmassage
Volgens de oosterse geneeskunde staan alle organen en lichaamsdelen in verbinding met punten in de voeten. Door middel van deze massage worden deze punten gestimuleerd en dit helpt het lichaam te ontspannen waardoor de afvalstoffen worden afgevoerd. Het geeft een positieve bijdrage aan lichaam en geest.


Onze behandelingen zijn erop gericht om uw voeten pijnvrij te maken. We zoeken naar oplossingen en met onze kennis en ervaring hopen wij ook u op wolkjes te laten lopen.

Voor vragen over vergoedingen kunt u contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.