- Mijn specialiteiten

Specialisaties

Diabetische voet
Mensen met diabetes (suikerziekte) kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie kan ik professionele hulp en verzorging bieden. Om voor een (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking te komen heeft u een verwijzing van een podotherapeut of huisarts

Reumatische voet
Voor mensen met reumatische klachten is het heel belangrijk om naar de juiste pedicure te gaan. Door mijn specialisatie kan ik helpen met goede adviezen en de juiste materialen en het drukvrij leggen van pijnlijke knobbels.

Ook deze behandeling wordt meestal vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering als u reuma artritis heeft en een verwijzing van de reumatoloog. 

Nagelbeugeltechniek  
Door het plaatsen van een nagelbeugel kan ik een tunnelnagel (rondgroeiende nagel) weer recht maken. Ook als u vaak last heeft van ingroeiende nagels kan een nagelbeugel helpen. Dit houdt in dat ik een op maat gemaakte beugel van metaal of kunststof maak, die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Nagelreparatie met gel
Met de nagelreparatie kan ik uw vervormde of beschadigde teennagel weer repareren. Daarnaast kan nagelreparatie met gel ook toegepast worden om te voorkomen dat hoekjes van de nagel in de huid groeien. Verder kan ik met gel uw tenen "slipper klaar" maken door middel van een french manicure of een andere nagellak die zeker 4 weken mooi blijft zitten. 

Orthesiologie
Een orthese wordt gemaakt van zacht kunststof materiaal dat ervoor zorgt dat u minder last heeft van een likdoorn tussen de tenen. Ortheses kunnen ook toegepast worden om drukplekken van de voet te verlichten.

Vilt-techniek
De vilt-techniek wordt toegepast om direct verlichting te bieden bij hevige pijn aan tenen of voeten.

Voetreflexzonemassage
Volgens de oosterse geneeskunde staan alle organen en lichaamsdelen via zenuwbanen in verbinding met punten in de voeten. Door middel van deze massage worden deze punten gestimuleerd en de zenuwbanen weer vrij gemaakt. Een voetreflexzonemassage zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd en blokkades worden opgeheven waardoor de energie weer vrij door het lichaam kan stromen. Dit geeft naast een ontspannend effect ook een positieve bijdrage aan lichaam en geest.

Spabehandeling

De spabehandeling staat voor het heerlijk laten verwennen van uw voeten. Na een reiniging en een peeling  krijgen je voeten eeen heerlijk klei masker en de massage. Dit is een pure weldaad voor je voeten. Zeer geschikt als cadeau!

Hierbij worden producten van Courtin of pure jo gebruikt deze worden samen  uitgekozen wat het beste bij u en uw voeten past.

 

Benen Harsen

Als het harsen met de juiste techniek gedaan wordt doet het bijna geen pijn, de haartjes blijven 4/6 weken weg. Als je regelmatig je benen harst zullen de haartjes dunner en minder worden en geniet je nog langer van mooie zachte benen.


De behandelingen zijn erop gericht om uw voeten pijnvrij te maken. Ik zoek naar oplossingen en met mijn kennis en ervaring hoop ik u op wolkjes te laten lopen.

Voor vragen over vergoedingen kunt u contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.